×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1402/03/06 - 12:11
  • بازدید : 66
  • تعداد بازدید : 65
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

وبا و توصیه‌هایی برای پیشگیری از آن

باکتری ویبریوکلرا، عامل بیماری وبا:

وبا یک بیماری عفونی است که عامل ایجاد آن یک باکتری به نام « ویبریوکلرا» است. این باکتری بیشتر در آب زندگی می‌ کند و از طریق خوردن آب آلوده وارد دستگاه گوارش شده و در معده و روده تکثیر پیدا می‌ کند. این باکتری با ترشح سم موجب دفع بیش از حد آب و املاح بدن از دیواره روده می‌ شود و به همین دلیل معمولا با علامت اسهال همراه است. این باکتری از طریق مدفوع انسان در محیط پخش شده و می‌ تواند آب و غذا را آلوده کند.

علائم و نشانه‌ های بیماری وبا:

علائم شاخص بیماری از چند ساعت تا دو روز از آلودگی شامل: اسهال آبکی، استفراغ و از دست رفتن آب بدن می‌ باشد. شروع بیماری با اسهال آبکی حجیم، بدون تب و دل پیچه بوده و مدفوع حالت آب برنجی دارد. معمولاً بدون بو بوده یا بوی ماهی دارد. استفراغ و گرفتگی دردناک در پاها شایع می‌ باشد. در موارد شدید بیمار دچار دل پیچه و درد دست‌ ها و پاها می‌ شود.

راه‌ های انتقال بیماری وبا:

تماس مستقیم: از طریق دست و لوازم آلوده، تماس با مواد دفعی و استفراغ بیماران و ملحفه‌ ها و لوازم آلوده.

تماس غیرمستقیم:

  1. آب‌ های آلوده به مدفوع، منابع آب حفاظت نشده مانند چاه‌ ها، دریاچه‌ ها، استخرها، جویبارها و…
  2. آشامیدنی‌ ها و خوراکی‌ های آلوده:
  • بطری‌ های شیر استفاده شده در تغذیه کودکان و نوزادان
  • سبزی‌ ها و میوه‌ های خام آلوده و یا شسته شده با آب آلوده
  • غذاهای پخته هم ممکن است پس از تهیه بوسیله دست یا مگس آلوده شوند
  • شیر آلوده و بستنی که از منابع غیر مطمئن تهیه شده باشد.
  • استحمام و شنا در آب‌ های آلوده

راه‌ های پیشگیری از بیماری وبا:

برای پیشگیری از بیماری‌ های قابل انتقال به وسیله آب و مواد غذایی از جمله بیماری‌ های اسهالی و وبا  در منزل، مکان‌ های تجمعی، تفریح گاه‌ ها، پارک‌ ها و در حین مسافرت باید به نکات بهداشتی زیر توجه کنید:

  • از یخ‌ های قالبی و کارخانه‌ ایغیر بهداشتی استفاده نکنید، زیرا در آب مصرفی، مراحل تولید و عرضه آن احتمال آلودگی به میکروب وبا یا سایر میکروب‌ ها وجود دارد.
  • هنگام سفر، آب و غذای سالم و مطمئن همراه داشته باشید یا از نوشیدنی‌ ها و غذاهای با بسته بندی مطمئن و بهداشتی استفاده کنید و در رودخانه‌ ها یا آب‌ های مشکوک به هیچ عنوان شنا نکنید.
  • از آشامیدن آب‌ های مشکوک در پارک‌ ها، باغ‌ ها و فضای سبز وهمچنین آب آشامیدنی ذخیره شده در منبع‌ های آب و آبخوری‌ های کنار خیابان که دارای لیوان مشترک هستند و آبی که در اتوبوس‌ های بین شهری در ظروف عمومی و با استفاده از یخ‌ های قالبی برای سرد کردن عرضه می‌ شود، جداً خودداری کنید.
  • به هیچ عنوان مواد غذایی را از دست فروشان نخرید.
  • حتی‌ الامکان تا برطرف شدن خطر سرایت وبا، از مصرف سبزیجات، کاهو، کلم، خیار، گوجه فرنگی و… خودداری کنید و در صورت لزوم، آن را  ضد عفونی، سپس مصرف کنید.
  • از قرار دادن سبزی و میوه‌ جات شسته نشده و ضد عفونی نشده در یخچال جداً خودداری کنید.
  • گرم کردن کامل غذاهای سرد شده 
  • استفاده از شیر و لبنیات پاستوریزه و بستنی‌ های بهداشتی و مطمئن
  • پیش از غذا خوردن و دست زدن به مواد غذایی، دست‌ های خود را با آب و صابون خوب بشویید.
  • دست‌ ها را بعد از اجابت مزاج (رفتن به توالت)، با آب و صابون بشویید.
  • ضمن رعایت بهداشت فردی از شنا کردن در استخر، رودخانه، نهر یا جوی‌ های آلوده خودداری کنید.
  • بیماری به مدت یک تا ۳ هفته (یعنی زمانی که میکروب در مدفوع یافت می‌ شود) مسری است.
  • با مشاهده هر مورد از ابتلا به اسهال سریعاً به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنید.  
  • بدون تجویز پزشک از مصرف قرص‌ های ضد اسهال به هر نحو خودداری کنید. بسیاری از افراد به دلیل خود درمانی و استفاده از برخی داروهای ضد اسهال در این بیماری دچار مشکلات حاد شده و باعث از دست رفتن زمان  که برایشان فوق‌ العاده حیاتی است  می‌ شوند، زیرا مصرف این داروها موجب می‌ شود میکروب فرصت بیشتری در روده برای تکثیر و دفع سم پیدا کند و بیماری تشدید شود.
  • گزارش سریع موارد بیماری وبا به مراکز ذی‌ صلاح از مهم‌ ترین عوامل پیشگیری است، زیرا نتیجه آن بیماریابی زودرس در جامعه و درمان سریع بیماران خواهد بود.

 

تهیه و تنظیم: مرکز بهداشت، درمان و مشاوره دانشجویان

 

بهداشت #درمان #وبا #التور #مرکز بهداشت، درمان و مشاوره دانشجویان

کدخبرنگار: 110115

  • گروه خبری : بهداشت,ارشیو اخبار,ارشیو,درمان
  • کد خبر : 127366
کلید واژه

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست