×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1400/03/18 - 12:03
  • بازدید : 67
  • تعداد بازدید : 66
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

بيان نکاتی پس از انجام واکسیناسیون COVID-19 توسط خانم دکتر تهرانی رئیس مرکز بهداشت، درمان و مشاوره دانشجویان

خانم دکتر تهرانی رئیس مرکز بهداشت، درمان و مشاوره دانشجویان از لزوم توجه به نکاتی پس از انجام واکسیناسیون COVID-19 گفت.

بيان نکاتی پس از انجام واکسیناسیون COVID-19

توسط خانم دکتر تهرانی رئیس مرکز بهداشت، درمان و مشاوره دانشجویان

به گزارش مفدا بهشتی به نقل از مرکز بهداشت، درمان و مشاوره دانشجویان پس از انجام واکسیناسیون COVID_19برای دانشجویان و پرسنل دانشگاه، خانم دکتر تهرانی رئیس این مرکز نکاتی را به شرح ذیل برای کسانی که واکسیناسیون COVID_19   انجام داده­اند، یادآور شدند:

  1. کسانی که واکسن  COVID-19  را در دریافت کرده اند مبتلا ویا ناقل  بیماری نیستند و نگرانی از بابت ابتلای دیگران نداشته باشند و نیازی به قرنطینه خود ندارند.
  2. با توجه به اینکه دز اول واکسن ایمنی کامل نمیدهد پس درحال حاضر بهترین روش محافظت فردی بخصوص  قبل از نوبت دوم واکسیناسیون  رعایت قانون شفا (ش : شستشوی دست، ف : فاصله گذاری اجتماعی و الف :  استفاده از ماسک) الزامی است.
  3. کسانی که نوبت دوم واکسن را هم دریافت کرده اند، 2 هفته بعد از دریافت ایمنی در آنها شکل میگیرد، همچنین بعد از این زمان هم ایمنی 100 درصد نخواهد بود و بسته به میزان اثر بخشی واکسن ها ، متابولیسم و فیزیولوژی متفاوت بدنی افراد  ایمنی ایجاد خواهد شد که میتواند بین 80 تا 90 درصد باشد یعنی حدود 10 الی 20  درصد بسته به نوع واکسن و تفاوت های زنتیکی فردی و...  احتمال بیماری وجود دارد. پس باز هم رعایت قانون شفا (ش : شستشوی دست، ف : فاصله گذاری اجتماعی و الف :  استفاده از ماسک)  الزامی است.
  4. در فاصله زمانی 6 تا 12 ساعت بعد از واکسن ممکن است دچار تب و لرز خفیف، بدن درد، سردرد ، تهوع و مشکلات گوارشی و ... شوید که با مصرف استامینوفن هر 6 ساعت یک بار و اگر خیلی شدید بود و استامینوفن مؤثر نبود می‌توانید از قرص ناپروکسن هر 12 ساعت استفاده کنید.
  5. در صورت بروز مشکل گوارشی (بیرون روی) از مصرف مواد قندی و شیرینی‌جات و میوه پرهیز کنید. مصرف نان سنگک و پنیر برای صبحانه و دوغ و ماست، غذاهای کم چرب و دارای پروتئین در وعده های غذایی استفاده کنند .
  6. از مصرف بروفن و ژلوفن حتی المقدورخودداری کنید زیرا باعث کاهش اثر واکسن خواهد شد.
  7. اگر به خاطر بیماری تحت درمان دارویی خاصی هستید، آن را ادامه دهید.
  8. واکسیناسیون در دوران بارداری و شیردهی انجام نمی شود.( طبق آخرین دستورالعمل واکسن های سینوفارم وآسترازنکا منعی در شیردهی ندارند و در دیگر موارد در صورتی که مادر شیردهی ندارد و بطور کامل غذای نوزاد از شیرخشک باشد، مادر منعی برای دریافت واکسن ندارد.)
  9. بیماران خاص شامل بیماران سرطانی، بیمارانی که شیمی درمانی و یا رادیوتراپی می‌کنند، بیماران  M.S، بیمارانی که پیوند اعضاء داشته‌اند و ... نوع واکسن شان با سایرین متفاوت است.
  10. افراد پس از ابتلا به کرونا به مدت 4 تا 6  هفته پس از بهبود و بازگشت به کار می‌توانند واکسن دریافت کنند و در موارد ابتلای شدید و بستری در بیمارستان بایستی حداقل 6 تا 8  هفته پس از بهبودی برای در یافت واکسن اقدام نمایند.

وی در پایان با آرزوی سلامتی برای همه دانشجویان، همکاران و مردم عزیز ایران گفت در صورت هرگونه مشکلی با این مرکز به شماره 02122439840 تماس بگیرند تا اقدام درمانی مناسب برای ایشان در نظر گرفته شود و برای اطلاعات بیشتر می توانند به پرتال مرکز بهداشت، درمان و مشاوره دانشجویان به آدرس http://www.sthc.sbmu.ac.ir  مراجعه کنند.

 

کد خبرنگار: 110115

#بهداشت#درمان

  • گروه خبری : بهداشت,ارشیو اخبار,ارشیو
  • کد خبر : 105278
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست