باورهای غلط درباره سیگارهای الکترونیک
صنایع دخانی هر روز ترفند تازه ای برای گرایش افراد به مصرف مواد دخانی در پیش می گیرند که استفاده از تنباکوهای بدون دود و سیگارهای الکترونیکی، از جمله این تبلیغات دروغین است.
استعمال دخانیات و مواجهه با دود دست دوم آن، یکی از بزرگ ترین عوامل مرگ و میر در جهان است که سالیانه موجب مرگ بیش از 8 میلیون نفر در جهان می شود.
ترویج این باور غلط که استفاده از تنباکوهای بدون دود و سیگارهای الکترونیکی(تحت عنوان ویپ) میتواند به ترک سیگار کمک کند، موضوعی است که در این سالها بیشتر تبلیغ میشود. در حالی که خوب میدانیم، این تبلیغات، ترفند صنایع دخانی برای افزایش فروش محصولات دخانی است.
واقعیت این است که تولیدکنندگان مواد دخانی ادعا میکنند که محصولات بدون دود میتوانند به افراد در ترک سیگار کمک کنند، اما هیچ مدرکی مبنی بر اینکه محصولات بدون دود به مصرف کنندگان دخانیات در ترک آن کمک میکند وجود ندارد و استفاده از این محصولات نه تنها مصرف سیگار را کاهش نمیدهد بلکه باعث وابستگی شدید به نیکوتین میشود. نیکوتینی که در سیگارهای الکترونیک وجود دارد به مراتب بیشتر از سیگار است و سبب وابستگی فرد میشود. مردم باید بدانند هیچ نوع ماده دخانی بیضرر نیست.
اینکه تنباکوهای بدون دود، سالمتر از سیگارهای معمولی هستند، ادعایی کاملاً بی پایه و اساس است و استفاده از تنباکوهای بدون دود بی خطر نیست و با سرطان دهان، سرطان مری و سرطان لوزالمعده در ارتباط است. همچنین میتواند موجب بیماریهای قلبی، بیماریهای لثه و ضایعات دهانی شود.
یکی دیگر از باورهای غلط، این ادعا است که قرار گرفتن در معرض دود دست دوم محصولات گرم کننده تنباکو و سیگار الکترونیکی مضر نیست. اما واقعیت این است که ذرات معلق در هوا که از محصولات گرم کننده تنباکو تولید میشوند، شامل مقادیر کمتری از مواد مضر نسبت به دود سیگارهای معمولی هستند ولی این بدان معنی نیست که این محصولات بی خطر هستند.
اثرات طولانی مدت استفاده از سیگارهای الکترونیکی یا قرار گرفتن در معرض آنها هنوز ناشناخته است. با این وجود، شواهد نشان میدهد که ذرات معلق در هوا حاوی مواد شیمیایی سمی از جمله نیکوتین و سایر موادی هستند که میتوانند منجر به سرطان شوند. اگر چه سیگارهای الکترونیکی مانند سیگارهای حاوی تنباکو دود نمیکنند اما مردم را در معرض آئروسل دست دوم یا بخار قرار میدهند که حاوی مواد مضر میباشد.
تهیه و تنظیم: مرکز بهداشت، درمان و مشاوره دانشجویان
#بهداشت #درمان #هفته #بدون #دخانیات#سیگار #الکترونیک
کد خبر نگار: 110115
نظر