×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1402/03/08 - 12:31
  • بازدید : 59
  • تعداد بازدید : 58
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

پیشگیری از تب خونریزی دهنده کریمه کنگو

بیماری تب خونریزی دهنده کریمه- کنگو یک بیماری حاد در انسان است که مرگ و میر بالایی دارد. خوشبختانه بیماری به ندرت در انسان بروز می‌کند و در حیوانات شایع‌تر می باشد.با توجه به آغاز فصل گرما و شیوع این بیماری آشنایی با آن و رعایت نکات ذیل در پیشگیری از آن برای همگان ضروری و قابل توجه است.

تب کنگو یک تب ویروسی خونروی دهنده است که توسط گروه نایرویروس ایجاد می‌شود. مهم‌ترین منبع آلودگی کنه‌هایی هستند که از مهره‌داران کوچک تغذیه می‌کنند و حیوانات از طریق نیش کنه‌های آلوده به بیماری دچار می‌شوند.

در گاو و گوسفند و بز بعد از اینکه حیوان آلوده شد، به مدت یک هفته ویروس در جریان خون به گردش در می‌آید. انسان از طریق تماس مستقیم با خون و سایر بافت‌های آلوده احشام یا در اثر گزش کنه، آلوده می‌گردد. اکثر موارد ابتلا مربوط به کارکنان کشتارگاه‌ها و دامداران و دامپزشکان می‌باشد.

علائم بیماری

بروز علائم بیماری به طور ناگهانی است. با تب، درد عضلانی، سرگیجه، درد در ناحیه گردن، سفت شدن گردن، پشت درد، سردرد، سوزش چشم‌ها و حساسیت به نور همراه است.

انسان چگونه به ویروس تب کنگو آلوده می‌شود؟

  1. از طریق نیش کنه
  2. تماس پوست خراشیده با خون تازه یا بافت آلوده به ویروس
  3. تماس پوست خراشیده با خون یا بافت بیمار آلوده یا انتقال از طریق سوزن و وسایل تیز و برنده مورد استفاده در بیمارستان
  4.  تماس پوست خراشیده با خون یا بافت آلوده گوسفند، گاو، بز،خوک و.....

انسان‌ها در چه زمانی در معرض خطر قرار می‌گیرند؟

این بیماری اغلب کشاورزان و دامداران را گرفتار می‌کند و مردم شهری در زمان حضور در تفریحگاه و فضاهای بیرون شهری در صورتی که کنه آلوده آنها را نیش بزند یا حیوانی را شکار و بعد کشتار کنندو بویژه در ایام سفرهای زیارتی و انجام نذورات و ذبح گوسفندان، آلوده می‌شوند. اگر فردی کنه آلوده به ویروس را با انگشت له کند نیز آلوده می‌گردد. تنها کسانی که مرتباً در معرض آلودگی هستند قصابان و کارکنان کشتارگاه‌ها هستند. چون آن‌ها صدها بار در روز با خون تازه و سایر بافت‌های گاو و گوسفند در تماسند.

وقتی دام را کشتار می‌کنند، کنه‌ها از پوست دام جدا می‌شوند و به هر چیزی که در دسترس باشد می‌چسبند و این خطر دیگری است که شاغلین کشتارگاه‌ها را تهدید می‌کند.

آیا خطری مصرف کنندگان گوشت را نیز تهدید می‌کند؟

ویروس CCHF نسبت به حرارت و PH اسیدی یا قلیایی بالا مقاوم نیست. دانشمندان بر این عقیده‌اند که وقتی لاشه گوسفند را بعد از کشتار آویزان می‌کنند تا خون دام کاملاً تخلیه گردد، PH گوشت اسیدی می‌شود و ویروس از بین می‌رود لیکن کنه ناقل بیماری میتواند باعث انتقال گردد.

توصیه می‌شود:

  1.   گوشت را از مراکز تهیه و توزیع مجاز تهیه فرمایید که حداقل 24 ساعت از زمان ذبح آن گذشته باشد
  2.   از خرید گوشت و ذبح دام زنده درمراکز فروش غیر مجاز خودداری گردد.
  3.  در صورت ذبح دام زنده، گوشت تازه ذبح شده را به مدت 24 ساعت در کیسه در بسته در یخچال نگهداری و سپس با دستکش برای تقسیم و بسته بندی و مصرف آن اقدام شود.
  4. وسایل و میز کار مورد استفاده در تکه کردن گوشت را بطور کامل شستشو دهید

 

تهیه و تنظیم: مرکز بهداشت، درمان و مشاوره دانشجویان

 

#بهداشت #درمان #بیماری #دام #تب #کریمه #کنگو

کد خبر نگار: 110115

  • گروه خبری : بهداشت,ارشیو اخبار,ارشیو,درمان
  • کد خبر : 127373
کلید واژه

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست