14 لغایت 28 بهمن ماه 1402: ارتقاء آگاهی درباره بارداری
حفظ سلامت مادر و جنین ازشاخصهای سلامتی و پیشرفت یک جامعه محسوب میشود.
هدف از این نامگذاری، افزایش آگاهی زوجها از باید و نبایدهای دوران بارداری، ارتقاء سطح سلامت مادر، جنین و نوزاد،کاهش عوارض و مرگ و میر مادر و جنین، پیشگیری از خطرات احتمالی دوران بارداری و پس از زایمان با تأکید برمسائل مهم دوران بارداری و ترویج حاملگی سالم و ایمن، تشخیص زودرس علایم خطر در دوران بارداری و پس از زایمان، آمادگی برای زایمان ایمن، اقدامات درمانی لازم در بارداریهای پرخطر، مشاوره تغذیه سالم و آمادگی پدر خانواده میباشد.
اقدام به بارداری تصمیم مهمی در زندگی هر فرد بوده و کسب حداقل آگاهی برای سلامت مادر باردار و جنین لازم و ضروری است. سن بارداری مناسب برای دختران ۲۰ تا۴۰ سالگی است. البته در مورد بارداریهای بعد از ۳۵ سالگی نیاز به مراقبت ویژهای است. دریافت مراقبتهای پیش از بارداری، دوران بارداری و پس از زایمان، ارکان اساسی دستیابی به سلامت باروری، حفظ و ارتقاء سلامت مادر و نوزاد است. مراقبتهای پیش از بارداری از 3 ماه قبل از بارداری با مراجعه به پزشک شروع می شود. آزمایش کامل خون، تعیئن گروه خونی، قند، چربی، بررسی اختلالات عملکردی کبد و کلیه، کمخونی، تالاسمی، عفونتهای ادراری، پاپ اسمیر، بررسی ابتلای به بیماریهایی مانند سرخچه، آبله مرغان، هپاتیت BوC، توکسوپلاسموز و ایدز، انجام واکسیناسیون هپاتیت و کزاز، کنترل فشارخون و دیابت و ویزیت دندانپزشکی از نظر بیماریهای لثه و پوسیدگی دندان ضروری است.
داشتن تغذیه مناسب (حاوی پروتیئن، فیبر وکلسیم)، کنترل وزن، ورزش مناسب در دوران بارداری، مصرف مولتی ویتامین، آهن و اسید فولیک (جلوگیری از بیماریهای عصبی و نواقص مادرزادی جنین)، در صورت مصرف الکل و دخانیات اقدام به ترک قبل از بارداری لازم میباشد. آزمایش ژنتیک در موارد سابقه بیماری ژنتیکی در خانواده لازم است. همچنین به دلیل وجود نوسانات خلقی مادرباردار در دوران بارداری و پس از آن، مادر باردار باید مورد حمایت خانواده قرار داشته باشد.
تهیه و تنظیم: مرکز بهداشت، درمان و مشاوره دانشجویان
#بهداشت #درمان #روز جهانی #جذام #جذامیان #مرکز بهداشت، درمان و مشاوره دانشجویان
کدخبرنگار: 110115
نظر