×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1402/11/08 - 12:24
  • بازدید : 367
  • تعداد بازدید : 362
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

روز جهانی کمک به جذامیان سال2024: آگاهی‌رسانی درباره جذام برای پیشگیری و ریشه‌کن کردن آن

رائول فولرو (Raoul Follereau) نویسنده و شاعر فرانسوی بشردوست، در سال ۱۹۵۳، روز ۲۸ ژانویه را به عنوان روز جهانی کمک به جذامیان و با شعار (یکدیگر را دوست داشتن تنها حقیقتی است که وجود دارد) به ثبت رساند تا مردم جامعه با آگاهی علمی از این بیماری، به موقع به پزشک مراجعه کنند و با تشخیص و درمان سریع آن، مانع از ابتلای افراد سالم جامعه به این بیماری شوند. نواقصی که جذام در جسم بیماران ایجاد می‌کند باعث دورشدن آنها از جامعه می‌گردد. در طول تاریخ، مردم جذام را یک بیماری ننگ آور می‌دانستند که این موضوع باعث جلوگیری از گزارش بیماری فرد و درمان به موقع آن می‌شد.

جذام یا خوره یا لپروسی (لپر به معنای فلس مانند) یک بیماری مزمن مسری که راه اصلی انتقال آن از طریق ترشحات بینی یا تماس با پوست فرد مبتلا صورت می‌گیرد. این میکروب در درجه حرارت پایین به بقا و رشد خود ادامه می‌دهد به همین دلیل درپوست، سیستم اعصاب محیطی (دست، پا یا چشم) ویروس ظاهر می‌شود. عفونت‌های ناشی از این بیماری در ابتدا نشانه‌ای ندارند و به مدت ۵ تا ۲۰ سال به این صورت باقی می‌مانند. علائم این بیماری ممکن است باعث ناتوانی در حس درد و در نتیجه از دست دادن بخش‌هایی از دست و پا و آسیب‌های مکرر شود.

هنوز قرنطینه جذامیان در کمپ‌های جذامی‌ها در کشور‌هایی مانند هند، چین و آفریقا انجام می‌شود و درایران دهکده جذامی بنام بابا باغی در تبریز محل نگهداری بیماران جذامی است. ایران از سال ۱۳۷۶ در تمام استان‌ها و حتی شهر‌ها به حذف جذام رسیده است، ولی باید توجه داشت موضوع حذف با ریشه‌کنی متفاوت است. تعریف علمی حذف بیماری یعنی اینکه میزان شیوع کمتر از یک در ۱۰ هزار باشد، ولی هنوز در ایران سالانه تعداد اندکی بیماری جذام مبتلا می‌شوند و در سال ۱۳۹۶، بیست و نه مورد جدید از ابتلا به این بیماری در کشور تشخیص داده شد.

تهیه و تنظیم: مرکز بهداشت، درمان و مشاوره دانشجویان

 

#بهداشت #درمان #روز جهانی #جذام #جذامیان #مرکز بهداشت، درمان و مشاوره دانشجویان          

کدخبرنگار: 110115

  • گروه خبری : بهداشت,ارشیو اخبار,ارشیو,درمان,پیام ها
  • کد خبر : 138357
کلید واژه

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست