×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1403/04/16 - 09:30
  • بازدید : 110
  • تعداد بازدید : 110
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

روز جهانی بیماری‌های زئونوز 6 جولای (مصادف با 16 تیرماه) 2024

بیماری زئونوز یا بیماری مشترک انسان و حیوان چیست؟

جزء بیماری‌های عفونی بوده و از حیوان به انسان منتقل می‌شوند بنابراین دانستن راه‌های انتقال و پیشگیری از آن ضروری است. بیش ازصد بیماری از حیوانات به انسان منتقل می‌شود. برخی از بیماری‌های زئونوز شامل : تب دانگ،تب مالت، سالک، حیوان گزیدگی و هاری، سیاه زخم، کیست هیداتید، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، لیتوسپیروز ،جنون گاوی، تب دره ریفت، آنفولانزای پرندگان از جمله مهمترین بیماری‌های زئونوز به شمار می‌روند که در کشور ما نیز مشاهده می‌شوند. بعضی از بیماری‌های زئونوز مانند هاری در صورت ابتلا صد درصد کشنده است اما با  شست و شوی محل زخم، تزریق واکسن ضد هاری و سرم ضد هاری در صورت نیاز، قابل کنترل است.

یا در بیماری تب دانگ که از طریق پشه منتقل میشود از طریق نصب توری درب و پنجره، جلوگیری از تجمع آب (مانند آب در زیرگلدانی ها، در ظروف دور ریخته شده در محیط و...) و خشکاندن آب های راکد در محیط زندگی پوشیدن لباسهای دارای آستین بلند و استفاده از اسپری دور کننده حشرات و.... قابل پیشگیری است.

یا در تب مالت که از بیماری‌های قابل انتقال میان انسان و حیوان است، استفاده از فرآورده‌های دامی پاستوریزه و بهداشتی و استفاده از شیر جوشیده شده از جمله راهکارهای پیشگیری از این بیماری است.

یا تب کریمه کنگو بیماری حاد ویروسی و از شایع ترین بیماری‌های خونریزی دهنده به شمار می رود واز طریق تماس با دام آلوده، تماس با خون و ترشح دامی و انتقال از راه کنه آلوده قابل انتقال است و دامداران، توزیع کنندگان فرآوردهای خام دامی، بانوان خانه دار و گله داران بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.

استفاده از منابع غذایی آلوده، تماس بین انسان و حیوانات به عنوان منبع غذایی و تماس با حیوانات دست آموز و وحشی، افزایش جمعیت انسانی، مسافرت و تجارت جهانی، از راه‌های انتقال ویروس‌ها از حیوانات به انسان است.

توجه به تهیه فرآورده‌های غذایی سالم از مراکز مورد تایید و دارای مهر استاندارد، نحوه تماس با دام و آگاهی مصرف کننده از ویژگی‌های محصول دامی سالم از راهکارهای کنترل و پیشگیری از بیماری است. برخی زئونوزها خفیف و برخی می‌توانند جدی یا حتی کشنده باشند. شناسایی  عوامل بیماری مشترک انسان و حیوان، راهکارهای جلوگیری از انتقال بیماری و تلاش برای رهایی و درمان این بیماری‌ها برای کاهش ابتلا به بیماریهای زئونوز کمک کننده هستند.

                                                                                                                                                               تهیه و تنظیم: مرکز بهداشت، درمان و مشاوره دانشجویان

#بهداشت #درمان #روز جهانی #بیماری زئونوز #مشترک انسان و حیوان #مرکز بهداشت، درمان و مشاوره دانشجویان      

کدخبرنگار: 110115

  • گروه خبری : ارشیو اخبار,درمان,پیام ها,گالری عکس و فیلم
  • کد خبر : 144222
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست